۱۳۹۶ شهریور ۵, یکشنبه

تولد مسیح


وقتی به رویداد تولد عیسای مسیح نگاه میکنید و آنچه که روایان انجیل از آن یادداشت کردهاند را میخوانیم، اگر کمی حوصله داشته و تمامی حوادث پیرامون این تولد را از میان این چهار انجیل در نوار مستقیم و پشت سر هم قرار داده و وقایع و حوادث به وجود آمده به دلیل این تولد را به زیر ذرهبین خودتان ببرید، عظمت و بزرگی تولد عیسای مسیح شما را به حیرت خواهد انداخت . از میان نویسندگان انجیل ثبت و تصویب شده توسط پدران کلیسا، دربارۀ خبر و واقعۀ تولد عیسای مسیح، تنها دو نفر از آنها، به طور اجمال و بسیطی به این وقایع نگاهی نزدیک کردهاند، متی و لوقا؛ مرقس اصلا به موضوع تولد و این وقایع اشاره نکرده و روایت خود را از زندگی عیسای مسیح بلافاصله با این عبارت آغاز کرده است که :» ابتدای انجیل عیسی مسیح پسر خدا.» سپس از همینجا او خدمت یحیی را بیان کرده و از آنجا بلافاصله به آغاز خدمت عیسای مسیح میپردازد.
تند و قاطع و برنده! یوحنا اما هر چند از تولد عیسای مسیح سخنی نبرده، اما روایت خود را به شیوهایی بسیار نوین و عمیق آغاز کرده است؛ و تولد عیسای مسیح را ورای اخبار زمینی دیده و او را به » در ابتدا » وصل میکند. او میگوید:» در ابتدا کلمه بود و کلمه نزد خدا بود و کلمه خود خدا بود. همان در ابتدا نزد خدا بود. همه چیز بواسطۀ او آفریده شد و به غیر از او چیزی از موجودات وجود نیافت. در او حیات بود و حیات نور انسان بود.» باید خیلی مراقب این آغاز نوشتار یوحنا باشیم؛ هر چند یوحنا از تولد و تمام وقایع تولد عیسای مسیح سخنی نبرده است و روایت خود را از زندگی عیسی با این کلمات آغاز میکند؛ اما این به این معنا نیست که او قصد داشته تولد مسیح را زمینی نبیند و چهرۀ ماورایی به آن دهد؛ او صدرصد با چنین برداشت من و شما مخالف خواهد بود! زیرا در چند خط بعدی او مینویسد:» کلمه جسم گردید و میان ما ساکن شد. پر از فیض و راستی در جلال او را دیدیم.» یوحنا به تولد جسمانی عیسای مسیح صدرصد اشاره میکند، زیرا سر خود را بر سینۀ خداوندش گذاشته بود. اما تمرکز یادمان خود را بر مطالبی میگذارد که سه راوی دیگر انجیل تقریبا بیان نکرده بودند.
دو راوی دیگر انجیل متی و لوقا دست به نقب زدن و انتقال دادن تمامی اخبار پیرامون این تولد سراپا غریب میزنند. شما با بررسی کردن این دو انجیل و این اخبار ناگهان به حقایقی در خصوص تولد عیسای مسیح پی میبرید که هر چه بیشتر بر آن تعمق میکنید، بیشتر باعث حیرت و ایجاد ابهت در شما میگردد. زمانی که وقایع نوشته شدۀ این دو نویسندۀ انجیل را در کنار هم میگذارید، گویی موج خروشان دریایی را میبینید که بالا و بالاتر رفته و چنان عظمتی به خود میگیرد که گویی قصد دارد تا تمام هستی را از آوای سهمناک خود آنگاه که به تنۀ کوههای رفیع زمین میخورد پر سازد! قصد دارم تا این وقایع را و آنچه که تولد عیسای مسیح به همراه خود آورد را با برگرفتن از نوشته های این دو نویسندۀ انجیل با شما در میان بگذارم.
در تولد عیسای مسیح به روایت متی، که شاگرد عیسای مسیح بود، سعی بر این نموده تا بطور مستقیم با مردم اسرائیل بواسطۀ آیات کتابمقدس و تمامی پیشگوییهای انجام شده در بارۀ مسیح موعود، نکات ظریفی را گفتگو نماید. اما لوقای پزشک که بعدا به عیسای مسیح ایمان میاورد، تجسم گرفتن عیسی مسیح خداوند بر روی زمین را برای ما بازگشایی کرده و تنها پردهایی از آن را برای ما برمیدارد، آنقدر که به او اجازه داده شده بود تا با هدایت روح مقدس خدا بنویسد!
برای خدا که برای اولین بار جسم گرفته و بر روی زمین بین آدمیان میامد و اجازه میداد تا دید شده، لمس شده؛ آن خدایی که از مقام پادشاهی و تمامی جبروت خود به این کرۀ پر از فساد و در میان خانوادهایی مشکوک و در میان شهری نپذیرنده و در سرزمینی لعنت شده، پا میگذاشت، باید چقدر جشن و شادی و هیاهو و غوغا به پا میشد؟ برای خدا باید چه هیاهوی راه میافتاد وقتی در رحم جسمانی انسان شکل گرفته بود؟ عرض کنم غوغا و هیاهویی که در کتابمقدس از تولد عیسای مسیح، خدای متجسّم میخوانیم، بسیار بلند، رسا، قوی و تکان دهندۀ تمامی عرش و زیر زمین و زیر دریا و کهکشانها است! فقط باید فیض خدا به ما آن چشم و دل و گوشی را بدهد که آن را دیده و مفتون این تجسم گردیم!
تولد عیسای مسیح ( تجسم خدا بر زمین) با این هیاهوی عظیم همراه بود:
1-
عجیبترین شجره نامه را از لحاظ شخصیتهایی موجود در آن شجره نامۀ دارا بود.
( متی 1: 1- 15 و لوقا 3 : 23-38)

2-
مکان تولد او ( میکاء 5: 2 و متی 2: 6 )، نحوۀ تولد او( اشعیاء 7: 14 و متی 1: 23 )، نام او قبل از تولدش( اشعیاء 53: 11 و متی 1: 21 )، محل اقامت او( اشعیاء 11: 1 و متی 2: 23 ) در کتابمقدس پیشگویی شده بود.
3-
تولدش با خفت و خواری آغاز شد.آن کسی که نطفۀ خداوند در او بسته شد، هرگز این را باور نکرد و ترسان گشت.( لوقا 1: 34)
مردی که بنا بود تا با مریم ازدواج کند، خواست تا او را مخفیانه طلاق بدهد.( متی 1: 19)
4- یحیای شش ماهه در رحم مادرش الیزابت با حضور خداوند در شکم مریم به جنبش در آمد.( لوقا 1: 40)
5- ستارۀ تولد او در شرق سرزمین او طلوع کرد و همه مردم مشرق زمین ( ایرانیها ) آن را دیدند و آمده او را پرستش نمودند.( متی 2: 2 (
6-
سه نفر از افراد کاملا بیگانه به سنت و فرهنگ خود نوزاد! اما والامقام، دارای رتبه و قدرت و اعتبار راه بسیار طولانی را طی نموده تا او را نه تنها ملاقات کنند، بلکه نوزاد را پرستش کنند!( متی 2: 1-2)
7-
هدایایی که دریافت کرد، با خود سه علامت غریب را داشت: طلا ( برای قدرت و پادشاهی او )، کندر( برای مقام الوهیت او ) و مر ( برای دفن و خاکسپاری او).( متی 2 : 11 (
8- هیرودیس پادشاه از خبر تولد او مضطرب شد.( متی 2: 3 (
9- تمام اورشلیم از خبر تولد او مضطرب شد.( متی 2: 3(
10-
هنوز در شکم مریم بود که مجبور بود تا بدلیل اجرای طرح الهی خدا هجرت کرد.
( لوقا 2: 4-7
(
11-
اولین گروه مردمی که از تولد او باخبر شده و نوزاد را ملاقات کردند، چوپانان بودند.
( لوقا 2: 8-10(
12- فوج بزرگی از سپاه آسمانی در زمان تولد او در بین مردم حاضر شدند و خدا را برای این تولد سرودند.( لوقا 2: 13(
13-
پلیدی و دنیای تاریک نقشۀ کشتن او که نوزادی بیش نبود را کشید.( متی 2: 13)
14-
به رغم تمامی سختیها و دردها و هجرت و توطئۀ قتل او، زایش او در دنیا با شادی عظیم فرشتگان( لوقا 2: 13)، چوپانان( 2: 20 )، کاهنان ( لوقا 1: 79) ، بیگانگان ( متی 2: 10-11 )، پارسایان ( لوقا 2: 23-27 ) ، دردمندان( 2: 36-37 ) همراه شد.
15-
خبر تولد او با » مترسید » آغاز شد( لوقا 1: 30 و 2: 10 و متی 1: 20 ) با » نگران نباشید » ادامه یافت ( متی 6: 25 ) و با » مضطرب نباشید » مهر و موم شد( یوحنا 14: 1 (.
خوانندۀ عزیز! ایماندار محبوب! اکنون وقتی به هر کدام از این وقایع نگاه کرده، بر آن تفکر میکنید و آن را در زیر دندانهای روحانی خود میجوید، شگفتی عظیم تجسم نجات دهنده را به عینه روبروی چشم خود خواهید دید. و آن وقت است که دیگر اسیر و گمراه هیاهو و غوغای دنیای مادی برای روز تولد او نشده و به مرکز و دلیل و عظمتی بسا فراتر از تزیینات و درختهای رنگارنگ و نورهای متعدد و جلال و شکوه زمینی متمرکز خواهید شد! و اگر فیض خدا مرا و شما را مدد کند، من و شما تازه آن زمان است که در تجسم نجات دهندۀ خود جلال و شکوه خود خدا را خواهیم دید. خدایی که جسم گرفت، مانند حقیری بر روی زمین آمد، نهایتا مانند دزدی بر صلیب مصلوب گردد. مُرد و پس از سه روز از مردگان قیام نمود تا نشان دهد تنها خداست که بر مرگ غلبه می نماید و اوست که امروز می تواند من و شما را از اسارت گناه و شیطان آزاد کند وبا خون پاک و قدوسش تمامی آنها را بشوید ، تا بتوانیم تا به ابد در حضور او زیست نمایم . آیا بخاطر این فیض و رحمت عظیم خداوند نباید هر صبح ما تجسم عیسای مسیح خداوند را در در قلبهایمان جشن بگیریم ؟ تجسم خداوند بر شما گلهای باغ پدر مبــــــــــــــــــــــارک بـــــــــــــاد .


تعمید روح القدس چیست؟


 معنی تعمید
تعمید در زبان یونانی به معنی غوطه ور شدن و غرق شدن می باشد. تعمید در روح و یا تعمید روح القدس تسلیم کردن روان (فکر – احساسات – اراده) خود و در اختیار قرار دادن آنها بطور صددرصد به روح خدا است. این تجربه ای است که در زندگی یک ایماندار به مسیح اتفاق می افتد و بعد از این تجربه؛ او یاد می گیرد که چگونه اختیار کامل روان خود را هر روزه  به دست روح القدس تسلیم کند.
در کتاب مقدس تعمیدها به سه نوع تقسیم بندی شده است.
۱: تعمید در بدن مسیح
این تعمید در زمانی که شخص توبه می کند و نجات می یابد انجام می گیرد، ما فرزند خدا می شویم و جزو بدن مسیح شده و در او تولد تازه می یابیم .
در این مرحله از تجربۀ روحانی، روح خدا که شخصیت خود خدا به صورت و شکل روح است؛ در ما ساکن می گردد. و روح ما صد درصد از جنس روح خدا  خواهد شد. روح ما قبل از نجات تاریک و کدر بود ولی بعد از نجات از جنس روح خدا یعنی شفاف و نورانی شده است.  بعد از نجات روح خدا همراه با ما در ما ساکن میگردد. بعداز نجات ما روح القدس را در خود داریم. روح ما با روح خدا مشارکت نزدیک پیدا میکند”روح” ما در کنترل روح خدا قرار میگیرد.
۲: تعمید در آب
این تعمید در آب یک عمل بیرونی است که بعد از نجات (تعمید در بدن مسیح) انجام می گیرد. این تعمید نشانه ای از:
توبه از گناهان است.
اطاعت از خدا است.
اعلام  مردن با مسیح و زنده شدن با اوست.
تعلان جدایی از شیطان و دنیاست.
اعلان تعلق به کلیساست.
–  برگزاری جشن دریافت تولد تازه است.
 این مراسم همانند یک جشن عروسی است که بعد از عقد یا ازدواج صورت می گیرد. به همین صورت وقتی (بین مسیح و من) در زمان تعمید در بدن و تولد تازه عقدی بسته شد با این مراسم آن را جشن می گیریم. چرا که آن عقد بخاطر فیض مسیح انجام شده است و این جشن عروسی یک نشانۀ شکرگزاری برای چنین عقدی است که لایق آن نبودیم. تعمید آب حتماً می بایست بعد از تعمید در بدن انجام گردد. اول نجات، بعد تعمید در آب انجام میگیرد. باید تاکید کرد داشتن تعمید آب تنها یک نشانۀ بیرونی است ولی خود نجات نیست. نجات در زمانی بوده است که قلب خود را با ایمان به مسیح داده اید. دزد بالای صلیب که توبه کرد و مسیح را اعلام کرد بدون تعمید آب همان روز وارد فردوس شد.
۳: تعمید در روح القدس
نکته مهم: اولین تجربۀ کنترل روح خدا بر نفس ما را؛ تعمید روح القدس می خوانند.  بعد از آن که ما یکبار به طور عملی و ملموس، این تسلیم را یاد گرفتیم می بایست هر روزه نفس خود را به کنترل روح خدا تسلیم نمائیم تا از ما برای اجرای کار عظیم خود استفاده کند. از آن به بعد این تسلیم روزانه به پری روح القدس معروف است و کلام خدا  ما را به پری روزانه؛ تشویق می کند.
یوحنا۲۰ : ۲۱ و۲۲، باز عیسی به ایشان گفت: «سلام بر شما باد. چنانکه پدر مرا فرستاد، من نیزشما را می‌فرستم.» و چون این را گفت، دمید و به ایشان گفت: «روح‌القدس را بیابید». شاگردان در این لحظه تولد تازه یافتند و روح القدس در آنها ساکن شد. با توجه به این آیه در همان لحظه روح  القدس را یافتند و در آن لحظه روح خدا بر آنها قرار گرفت.
روح القدس؛ خود خداست و جزئی از وجود خدا نیست.
مسیح به شاگردان ظاهر می شود و بعد از آن به آنها دستوری می دهد که با اطاعت از آن بتوانند شاهدان و مبشرین و رسولان او گردند و باعث نجات دنیا شوند. این راه حل نیز برای همه ماست. این راه حل و یا دستور در کتاب مقدس چنین مکتوب شده است :
اعمال رسولان۱ : ۴ و ۵، و چون با ایشان جمع شد، ایشان را قدغن فرمود که «از اورشلیم جدا مشوید، بلکه منتظر آن وعده پدر باشید که از من شنیده‌اید.
 زیرا که یحیی به آب تعمید می‌داد، لیکن شما بعد از اندک ایامی، به روح‌القدس تعمید خواهید یافت
مسیح اولاً آنان را”قدغن” کرد که از اورشلیم خارج نگردند تا وقتی که این وعده را دریابند. شاید فکر کنیم که وعده هماندمیدن است که مسیح قبلاً به شاگردان داده بود. پس چرا مسیح در آیه ۴ می گوید: «منتظر وعده پدر باشید». خود عیسی مسیح در آیه۵ دقیقاً اعلام می کند که این “وعده”در اینجاتعمید روح القدساست.
بنابراین تعمید روح القدس با دریافت صد درصد خود روح القدس در آیه یوحنا۲۰ : ۲۲ فرق دارد. در این ملاقات مسیح معنی تعمید روح القدس را برای آنها باز می کند. این تعمید خود یک قدرت و قوت و توانائی خاص به همراه دارد که شاگردان از آن برخوردار نبودند.
اعمال۱ : ۸ ، لیکن چون روح‌القدس بر شما می‌آید، قوت خواهید یافت و شاهدان من خواهید بود، در اورشلیم و تمامی یهودیه و سامره و تا اقصای جهان
تعمید روح القدس توأم با قدرت و توانائی خاصی خواهد بود که ماورای قدرت و توانائی انسانی ماست. اصل یونانی لغت”قوت” در آیۀ بالا “دوناموس” است که لغاتی چون دینامیت و داینامیک از آن گرفته شده است. پس میتوان متوجه شد که این تعمید، آزاد کردن و یا جاری کردن قوت دینامیتی و منفجر کنندۀ روح خداست و به این مفهوم است که همانطور که تعمید به معنی غوطه ورشدن میباشد، با تسلیم شدن به روح خدا این قدرت از ما جاری میگردد، در این تسلیم ارادی، ما؛ نفس (روان= یعنی فکر، احساسات و ارادۀ)  خود را بطور کامل تسلیم روح القدس می کنیم.
در نجات، ما روح القدس را دریافت می کنیم ولی در تعمید روح القدس؛ روح القدس صد درصد روان ما را دریافت می کند.
شاگردان روح القدس را دریوحنا۲۰: ۲۲ دریافت کردند و قوت (تعمید) را در اعمال فصل ۲ در روز پنطیکاست بدست آوردند. بعد از این واقعه، عطایای روح القدس که در اول قرنتیان فصل ۱۲ نوشته شده است از این شاگردان نمایان شد و باعث گردید که۳۰۰۰ نفر همان روز ایمان آوردند و کار عظیم خدا شروع شد.
اول قرنتیان۱۲ : ۷ – ۱۱، ولی هرکس را ظهور روح بجهت منفعت عطا می‌شود. زیرا یکی را بوساطت روح، کلام حکمت داده می‌شود و دیگری را کلام علم، بحسب همان روح. و یکی را ایمان به همان روح و دیگری را نعمتهای شفا دادن به همان روح. و یکی را قوت معجزات و دیگری را نبوت و یکی را تمییز ارواح و دیگری را اقسام زبانها و دیگری را ترجمه زبانها. لکن در جمیع اینها همان یک روح فاعل است که هرکس را فرداً بحسب اراده خود تقسیم می‌کند.
چون شاگردان در روز پنطیکاست توانایی تکلم و یا دعا به زبانها را دریافت کردند پس تنها نشانه تعمید روح؛ صحبت به زبانهاست.
در آیات زیر میتوان به مزایای قوت روح القدس (زور آور شدن بوسیله روح خدا = تعمید روح القدس) پی برد.
ابتدا “۹ میوۀ”روح القدس که در غلاطیان ۵ : ۲۲ نوشته شده است به صورت آشکار و نمایان از یک ایماندار ظاهر خواهند شد. یعنی این که اگر کسی بگوید که من تعمید روح القدس را دارم و نبوت می کنم و یا به زبانها دعا می کنم و یا روح القدس به من عطیۀ شفا داده و یا می توانم ارواح پلید را بوسیلۀ روح خدا اخراج کنم، پس محبت و یا فروتنی و یا خویشتن داری… (میوه روح) را هم باید داشته باشد. فرد واقعاً پری روزانه روح را نیز باید تجربه کند. و بعد از آن بطور مستمر پری روح القدس را تجربه کند. تا در این صورت او به یک ایماندار آتشین و با ثمر تبدیل شود.
افسسیان ۳ :۱۴– ۲۰، از این سبب، زانو می‌زنم نزد آن پدر،  که از او هر خانواده‌ای در آسمان و بر زمین مسمی می‌شود؛  که بحسب دولت جلال خود به شما عطا کند که در انسانیت باطنی خود از روح او به قوت زورآور شوید،تا مسیح به وساطت ایمان در دلهای شما ساکن شود؛  و در محبت ریشه کرده و بنیاد نهاده، استطاعت یابید که با تمامی مقدسین ادراک کنید که عرض و طول و عمق و بلندی چیست؛  و عارف شوید به محبت مسیح که فوق از معرفت است تا پر شوید تا تمامی پری خدا. الحال او را که قادر است که بکند بینهایت زیادتر از هرآنچه بخواهیم یا فکر کنیم، بحسب آن قوتی که در ما عمل می‌کند.
در این آیات “زورآور شدن” بمعنی پری روح القدس است که به سبب آن قوت او از ایماندار جاری می شود و نتایج آن در آیات ۱۷ تا ۲۰ به ترتیب:
1.    مسیح در دلهای ما ساکن میگردد. دیگر به مفهوم خدایی مسیح و جسم پوشیدن خدا بر روی زمین شک نمی کنیم.
2.    به ابعاد محبت مسیح پی می بریم که قبلاً درک نکرده بودیم. این درک بوسیله روح القدس امکان پذیر میگردد. کسی که در پری روح القدس هر روزه در دعا بسر میبرد درک خاصی از محبت مسیح را تجربه می کند که قبلاً نکرده است و اگر این تجارب روزانه را ادامه دهد محبت او سریعتر و با شباهت بیشتری به مسیح ادامه می یابد. دیگران نیز از آن محبتی که در ماست برکت خواهند گرفت.
3.    تا پر شوید تا تمامی پری خدا”. این همان هدف یک ایماندار است که روی زمین به پری قامت مسیح (خدا) برسد و همه مسیح را در رفتار و زندگی ما ببینند.
4.    قادرست که بکند بیشتر از آنچه بخواهیم و یا فکر کنیم”. شخصی که روزانه در پری روح خدا زندگی می کند ، کارهائی را  بوساطت روح القدس به انجام خواهد رسانید که هنوز برای آن دعا نکرده و حتی به فکر او خطور نکرده است. یعنی اینکه نه فکرش را کرده و نه حتی آرزو  و اشتیاق بدست آوردنش را داشته است.
در تجربۀ پری روح القدس؛ شما به روح خدا اجازه می دهید که از شما جاری شده و علاوه بر عطایای ذکر شده در اول قرنتیان فصل ۱۲، درک محبت و قدرت روح  از شما جاری گردد.
این اثرات محدود به لیست زیر نیست:
 ۱-   مردم را به صورت عجیبی محبت می کنید.
  • بشارت شما موثر بوده و باعث نجات بسیاری میگردد.
  • شاگرد سازی و تعلیم شما به صورت عادی نخواهد بود.
  • شبانی شما به صورت عملی و بدون خستگی خواهد بود.
  • پرستش و دعای شما و کلیسا به ابعاد جدید و عمیقتری خواهد رفت.
  • و تمام آن وعده هائی که در کلام نوشته شده با قوت جاری خواهد شد.
آیات زیر نکات مهمی را برای ما در مورد پری روح  باز می کنند.
اول قرنتیان ۲: ۹ و۱۰، بلکه چنانکه مکتوب است: «چیزهایی را که چشمی ندید و گوشی نشنید و به‌خاطر انسانی خطور نکرد، یعنی آنچه خدا برای دوستداران خود مهیا کرده است.» اما خدا آنها را به روح خود بر ما کشف نموده است، زیرا که روح همه ‌چیز حتی عمقهای خدا را نیز تفحص می‌کند.
این آیات به این مطلب اشاره می کنند که وارد شدن به اعماق روح خدا – جایی که روح خدا چیزهائی فوق انسانی را به ما نشان داده و به ما یاد میدهد- می تواند به فرد چیزهایی بیاموزد که با عقل و فکر و منطق حتی با خواندن کلام خدا توسط انسان قابل درک نیست.
رومیان۸ : ۲۶ و ۲۷، همچنین روح نیز ضعف ما را مدد می کند، زیرا که آنچه دعا کنیم بطوریکه می‌باید نمی دانیم، لکن خود روح برای ما شفاعت می‌کند به ناله هایی که نمی شود بیان کرد۲۷ و او که تفحص کننده دلهاست، فکر روح را می‌داند زیراکه او برای مقدسین برحسب اراده خدا شفاعت می‌کند.
همه ما می دانیم که در دعا بایستی که ارادۀ خدا را بطلبیم؛ چون برای ما ارادۀ خدا بهترین است. بنابراین بجای این که به خدا بگوئیمما چه می خواهیم”  به خدا بگوئیمتو برای من چه میخواهیو این فقط با درک ارادۀ خدا میّسر است. آیات بالا نشان می دهد روح خدا برای ما شفاعت می کند به ناله هائی که نمی توانیم حتی خود ما بفهمیم و یا بیان کنیم. روح خدا ارادۀ پدر را دقیق می داند و او برای ما دعا می کند؛ و شفاعت روح به زبان روح برای ما انجام می شود و مواردی طلبیده می شود که در زبان عقل و با دعای خودمان عملی نیست. چرا که در فکر خودمان حتی نمی دانیم که چه چیزی برای ما خوب است و یا اراده پدر برای ما چیست؛  که آنرا در دعا از خدا  درخواست کنیم.
تعمید روح القدس را چگونه دریافت کنیم؟
  • با ایمان
  • با دانستن اینکه دلیل دریافت تعمید روح القدس برای خدمت خداست ولی با یک قدرت ماورای قوت شخصی خود ما، تا او و کلیسایش را خدمت کنیم. (این مطلب احتیاج به یک فروتنی خاصی دارد که بدانیم و به ما ثابت گردد که بدون روح القدس ما کاری نمی توانیم بکنیم و خدمت ما تبدیل به یک زحمت بی برکت میگردد)


۱۳۹۶ شهریور ۴, شنبه

نام چه کسانی در «دفتر حیات» نوشته می‌شود؟‏


نام کسانی که می‌توانند از زندگی جاودان برخوردار شوند،‏ در «دفتر حیات» که «کتاب یادبود» نیز خوانده شده است،‏ نوشته می‌شود.‏ (‏مکاشفه ۳:‏۵؛‏ ۲۰:‏۱۲؛‏ مَلاکی ۳:‏۱۶‏)‏ خدا نام کسانی را در این دفتر می‌گذارد که از او اطاعت می‌کنند و به او وفادارند.‏—‏یوحنا ۳:‏۱۶؛‏ ۱یوحنا ۵:‏۳‏.‏
از ابتدای تاریخ بشر،‏ خدا نام هر یک از بندگان وفادارش را در یاد دارد،‏ گویی نام آنان را در دفتر یا کتابی نوشته است.‏ (‏مکاشفه ۱۷:‏۸‏)‏ نخستین مرد وفادار به خدا،‏ هابیل بود که از قرار معلوم اولین کسی است که نامش در دفتر حیات نوشته شد.‏ (‏عبرانیان ۱۱:‏۴‏)‏ این دفتر تنها فهرستی از اسامی بندگان خدا نیست،‏ بلکه نشان می‌دهد که یَهُوَه‏،‏ خدای مهربان «کسانی را که به او تعلّق دارند،‏ می‌شناسد.‏»—‏۲تیموتائوس ۲:‏۱۹؛‏ ۱یوحنا ۴:‏۸‏.‏
آیا ممکن است نام کسی از «دفتر حیات» پاک شود؟‏
بله.‏ خدا در مورد بنی‌اسرائیل که از او نافرمانی کردند،‏ چنین گفت:‏ «هر که را که به من گناه ورزیده است از دفتر خود محو خواهم ساخت.‏» (‏خروج ۳۲:‏۳۳‏)‏ اما نام کسی که همواره مطیع خداست و به او وفادار می‌ماند،‏ از دفتر حیات پاک نخواهد شد.‏—‏مکاشفه ۲۰:‏۱۲‏.‏


صلح و آرامش چگونه بر زمین برقرار خواهد شد؟‏



صلح و آرامش بر زمین برقرار خواهد شد،‏ اما نه با تلاش‌های بشری بلکه از طریق پادشاهی خدا.‏ این پادشاهی،‏ حکومتی آسمانی است که پادشاه آن عیسی مسیح است.‏ توجه کنید که کتاب مقدّس در این مورد چه وعده‌ای می‌دهد:‏
1.    خدا وعده داده است که «‏جنگها را تا کرانهای زمین پایان‏» خواهد بخشید و بدین شکل صلح را بر زمین برای انسان‌هایی که او را خشنود می‌سازند،‏ برقرار خواهد کرد.‏—‏مزمور ۴۶:‏۹؛‏ لوقا ۲:‏۱۴‏.‏
2.    پادشاهی خدا از آسمان بر تمامی زمین حکمرانی خواهد کرد.‏ (‏دانیال ۷:‏۱۴‏)‏ این حکومت جهانی،‏ هر گونه ملیت‌گرایی را که عامل بسیاری از درگیری‌ها و کشمکش‌هاست،‏ ریشه‌کن خواهد کرد.‏
3.    عیسی که پادشاه این حکومت است،‏ «‏سَرور صلح‏» خوانده می‌شود.‏ او صلح را چنان بر زمین برقرار خواهد کرد که برای آن «‏پایانی نخواهد بود.‏‏»—‏اِشَعْیا ۹:‏۶،‏ ۷‏.‏
4.    کسانی که همچنان در پی جنگ و خشونتند،‏ نمی‌توانند جزو تابعین این حکومت باشند؛‏ چون خدا «‏از آن که خشونت را دوست می‌دارد،‏‏» بیزار است.‏—‏مزمور ۱۱:‏۵؛‏ امثال ۲:‏۲۲‏.‏
5.    خدا به تابعین حکومت خود می‌آموزد تا در صلح و آرامش زندگی کنند.‏ کتاب مقدّس نتیجهٔ این آموزش را چنین توصیف می‌کند:‏ «‏ایشان شمشیرهای خود را برای ساختن گاوآهن خواهند شکست،‏ و نیزه‌های خویش را برای تهیهٔ ابزار باغبانی.‏ دیگر قومی بر قومی شمشیر نخواهد کشید و جنگاوری را دیگر نخواهند آموخت.‏‏»—‏اِشَعْیا ۲:‏۳،‏ ۴‏.‏
هم‌اکنون میلیون‌ها شاهد یَهُوَه در سراسر دنیا از کلام خدا آموخته‌اند که صلحجو باشند.‏ (‏مَتّی ۵:‏۹‏)‏ هرچند ما از ملیت‌های مختلف هستیم و در بیش از۲۳۰ سرزمین زندگی می‌کنیم،‏ از جنگیدن با همنوعان خود می‌پرهیزیم.‏

امروزه شاهدان یَهُوَه می‌آموزند که چگونه برای برقراری صلح بکوشند