۱۳۹۵ دی ۶, دوشنبه


کریسمس(به انگلیسی: Christmas) یا نوئل (به فرانسوی: Noël) نام جشنی است، در آیین مسیحیت که به منظور گرامی‌داشت زادروز مسیح برگزار می‌شود.

بسیاری از اعضای کلیسای کاتولیک روم و پیروان آیین پروتستان، کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن گرفته و بسیاری آنرا در شامگاه ۲۴ دسامبر نیز برگزار می‌کنند.
اعضای بیشتر کلیساهای ارتودوکس در سراسر دنیا نیز روز بیست و پنجم دسامبر را به عنوان میلاد مسیح جشن می‌گیرند. برخی از مسیحیان ارتودوکس در روسیه، اوکراین، سرزمین مقدس (ناحیه تاریخی فلسطین) و دیگر مکانها، به سبب پیروی از گاهشماری یولیانی، جشن کریسمس را در روز ۷ ژانویه برپا می‌دارند. اعضای کلیسای ارامنه طبق سنت منحصر به فردی، روز میلاد و همچنین روز غسل تعمید مسیح را همزمان در روز ششم ژانویه جشن می‌گیرند.
ایام دوازده روزه کریسمس با سالروز میلاد مسیح در ۲۵ دسامبر آغاز گشته و تا جشن خاج‌شویان در روز ۶ ژانویه ادامه می‌یابد.

برخی از اصطلاحات مربوط به کریسمس:

کریسمس :۲۵ دسامبر روزی است که مسیح به دنیا آمد واین روز به وسیله  مسیحیان جشن گرفته می شود. پس شب کریسمس مطابق با ۲۴ دسامبر است .

دوره کریسمس :  زمانی است که با تولد مسیح اغاز می شود.

کیک کریسمس :کیک میوه ای که مرسوم است در کریسمس در بریتانیا می خورند.همچنین در کریسمس پودیندگی هم به نام پودینگ کریسمس تهیه می شود.

جوراب کریسمس :جوراب بلندی است که کودکان هنگامی که شب کریسمس به رخت خواب می روند آن را در اتاق می گذارند تاباهدیه هاپر شود.

درخت کریسمس : یکدرخت طبیعی یا مصنوعی است که با روبان ها و چراغهای رنگی تزئین می شود و در کریسمس در خانه یا بیرون از خانه قرار داده می شود .

نوئل :اصطلاحی برای کریسمس است که به ویژه در سرودها و کارت ها مورد استفاده قرارمی گیرد.

بابانوئل:محافظ شاد وشوخ بچه ها است.

کارت کریسمس :برای تبریک عید ارسال میشود .

۱۳۹۵ آذر ۲۴, چهارشنبه

13 دسامبر جشن «لوسياي مقدس»
براي ما که دور از وطنمان زندگي مي‌کنيم، کشور ميزبان در حقيقت، کشور و وطن دوم ما محسوب مي‌شود. فرزندان ما در اين کشور ها به دنيامی‌‌‌‌‌آیند بزرگ مي‌شوند ,  و در اينجا زندگي مي‌کنند. اين طبيعي خواهد بود که فرهنگ کشور ميزبان، در بيشتر اوقات، فرهنگ مسلط باشد.  فرزندان ما خواه ناخواه دومليتي و دوفرهنگي خواهند بود. منطقي‌ترين و بهترين گزينه همان است که زيبائيها، خوبيها و برتريهاي هر فرهنگ را گلچين کنيم و ارج بگذاريم. ما نيز به عنوان يک شهروند، طبيعي است که بايد قوانين، سنتها و آداب و رسوم اين کشور های ميزبان را بدانيم. از جمله اين مراسم که در روز 13 دسامبر در سوئد برگزار مي‌شود، جشن«لوسياي مقدس» است
برگزاري چنين رسمي اگر چه زماني ريشه در مذهب داشته، امروزه فقط بهانه‌اي است که در تاريک‌ترين و سردترين شبهاي سال، نور و روشنايي را به خانه‌ها آورند و فضاي خانه را از شادي و عطر و گرما پُر سازند.  در روز 13 دسامبر اگر نه همه‌ي ما، که بيشتر ما،چه در محل کار و چه در مهد کودک و مدرسه‌ي فرزند يا فرزندانمان اين ضيافت نور و گرما را در سرماي سرد زمستان اين کشور، با همه‌ي تاريکي و طولاني بودنش در اين فصل، تجربه کرده‌ايم و خاطره‌اي زيبا و به يادماندني بخشي از ذهنمان را روشن و گرم نگهميدارد و بوي عطر زعفران و شيريني و نوشابه ي مخصوص  و شمعهاي روشن، فضايي گرم و دلچسب را برايمان زنده مي‌کند.
دختراني که در لباس سفيد بلند، تاجي از شمعهاي روشن را بر سر دارند، با گامهاي آهسته و زمزمه‌ي سرودي بر لب، خبر از رسيدن تاريکي شب مي‌دهند.
اين ضيافت نور و گرما در هيچ زمان ديگري نمي‌تواند به اين اندازه زيبا و ديدني باشد و چه بهانه‌ي پسنديده‌اي براي شکافتن تاريکي و ورود به نور وگرما و شادي.
 لوسيا که بود؟
لوسيا دختري بود که در خانواده‌اي مرفه به دنيا آمد. محل تولد او شهر «سوراکوزا» در جزيره‌ي «سيسيل» در ايتاليا بود. در کودکي پدر خود را از دست داد و سرپرستي او را مادر عهده دار شد. لوسيا از همان کودکي در خلوت خود، عهد مي‌کند که زندگي خود را وقف ديگران سازد و هرگز به ازدواج تن درندهد. اما مادر، در غياب او به مردي ثروتمند و صاحب مقام قول مي‌دهد که دخترش به ازدواج او درآيد. دختر با تلاش بسيار اين وصلت را به تاخير مي‌اندازد و از خداي خود مي‌خواهد که اين پيوند هرگز سر نگيرد.
در همين ايام مادر او سخت بيمار مي شود. پزشکان از هرگونه مداوايي درميمانند. «لوسيا» نذر مي‌کند مادر خود را به زيارت «آگاتا»ي مقدس، که او نيز به  به خاطر باورها و اعتقاداتش به دست قيصر کشته شده بود، ببرد تا شايد که درمان شود.
به هنگام زيارت، ندايي غيبي به گوشش مي‌رسد که: «خواهر من! چرا چنين درخواستي را از من مي‌کني؟ چيزي که تو خود نيز مي‌تواني به او ببخشي!. اعتقاد و باور تو باعث نجات مادرت خواهد شد.»
به دنبال چنين معجزه‌اي و به پاس قدرداني، مادر عهد مي کند که هرگز دخترش را شوهر ندهد و تمام وسايل و جهيزيه‌اش را به بينوايان ببخشد.
جواني که قرار بود با لوسيا ازدواج کند از چنين پيشامدي شديدا خشمگين شده و احساساتش جريحه دارمي‌شود و درپي انتقام برمي آيد. پس نزد قيصر از او به جرم مسيحي بودن بدگويي مي‌کند. بر«لوسيا» مي‌شورند و در پي آزار و اذيتش برمي آيند. براي شکستن باورها و غرور ناشي از اعتقادات و باورهايش، او را به بدترين شکل تنبيه مي‌کنند. قرار مي‌شود که او را به يک روسپي‌خانه بفرستند و در طول راه مردمي که جمع شده‌اند، به بدترين شکل دشنام و ناسزا نثارش کنند. اما اسب گاري از رفتن بازمي‌ماند و ده ها مرد نيز قادر به کشيدن آن نمي‌شوند. راه ديگري براي نابود ساختن او مي‌يابند. هيزمي فراهم مي‌آورند تا بسوزانندش. اما توفيق نمي‌يابند. روغن داغ و جوشان رويش مي‌ريزند، بدون آسيب نجات مي‌يابد. ماموران خسته و خشمگين شده، سرانجام خنجري در گلويش فرو مي‌برند تا او را به قتل برسانند. «لوسيا» با همان وضع باز هم نمي‌ميرد تا اين که کشيشي جامي را به او مي‌دهد تا بنوشد و پس از نوشيدن آن، درمي‌گذرد. او در 13 دسامبر 304، به خاطر باورها و ايمانش، جان خود را از دست مي‌دهد.
در مورد استفاده از تاجی از شمع که در این مراسم بر سر می‌گذارند چنین آمده که: 

مي‌گويند «لوسيا» و دوستان مسيحي او به خاطر اين که از آزار و اذيت رومي‌ها در امان باشند، زندگي مخفيانه را آغاز مي‌کنند. آنها زندگي زير زميني را برمي‌گزينند. زماني که «لوسيا» براي دوستانش غذا و نوشيدني به اين مخفيگاهها مي برد، از آنجايي که راهروهاي مخفيگاه تاريک بوده و با دو دستش غذا و مواد لازم را حمل مي‌کرده، شمع را روي سر خود جاسازي مي‌کرده است. سنتي که امروزه دختران تاجي از شمع روي سر خود دارند در حقيقت از اين امر گرفته شده

نام لوسياLucia   ، از واژه‌ي Lux لاتين به معني نور و روشنايي مي‌آيد. به همين جهت او را فرشته‌ي محافظ چشم وبينايي نيز ناميده‌اند. افسانه‌هاي ديگري نيز در مورد اين قديسه‌ي ايتاليايي آمده‌است.
بسياري از پژوهشگران بر اين باورند که مراسم «لوسيا» برميگردد به تقويم «گرگوريان». طبق تقويم جديد، طولاني‌ترين شب 21 و22 دسامبر است. زيرا که اين مراسم که در 13 دسامبر برگزار مي‌شود، بر مبناي همان تقويم قديمي «گرگوريان» است.
مراسم بزرگداشت «لوسيا» از قرن 18 يا سال 1800 شروع شد و در سال 1920 در تمام نقاط سوئد به اجرا درآمد. بايد يادآور شد که رابطه ي بسيار نزديکي بين مراسم بزرگداشت «لوسيا» و شب يلدا ديده مي‌شود. در نوشته‌هاي مربوط به اين مراسم آمده که: «اين شب طولاني‌ترين و تاريک‌ترين شب سال است. آنقدر طولاني که حيوانات خانگي نيز صدايشان درمي‌‌آيد. نيروهاي اهريمني و بدنهاد در اين شب براي هرگونه آسيب رساني به انسان و حيوان آماده اند. در همين راستا استفاده از هر وسيله اي که داراي چرخ باشد، ممنوع بود. از جمله آسياب دستي، چرخ نخ‌ريسي و وسايل شبيه به آن. چنانچه کسي از اين وسايل استفاده مي‌کرد، مورد غضب «لوسيا» واقع مي‌گرديد.
در شمال سوئد اين باور وجود داشته که «لوسيا» اولين همسر حضرت آدم بوده است. اجراي اين مراسم در گذشته، کمتر شباهتي به مراسم امروزي داشتهاست. برگزاري اين مراسم به شکل امروز، درحقيقت از سال 1927 آغاز شد. در اين سال روزنامه‌ي Stockholms dagbladet اين ابتکار را به دست گرفت که در خيابانهاي شهر استکهلم دختراني در هيئت «لوسيا» ظاهر شوند. سنت انتخاب «لوسيا» از بين کانديداهاي فراوان از همين تاريخ بنا گذاشته شد که پس از انتخاب، تاج مخصوصي را بر سر او مي‌گذارند. مراسمي شبيه انتخاب دختر شايسته و نظير آن.
مي‌دانيم که سوئديها پيرو مذهب پروتستان هستند. حال اين که چرا اين باورمندان پروتستاني اين چنين شيفته‌ي برگزاري بزرگداشت «لوسيا»ي مقدس کاتوليکي هستند، درحقيقت ريشه در زيبايي مراسمي دارد که خود بهانه اي است براي آوردن نور، گرما، روشنايي و زيبايي به درون خانه هاي خود . آن هم در زماني که بيشتر از هر وقت ديگر به آن نياز است. يعني وجود زمستانهاي سرد و طولاني و تاريک کشورهاي اسکانديناوي.


۱۳۹۵ آبان ۲۴, دوشنبه




روزه در مسیحیت Fasting in Christianity
کتاب مقدس در ارتباط با روزه هیچ گونه قوانین یا زمان خاصی را در اختیار ما قرار نمیدهد هر چند مسیح در ارتباط با اصول روزه داری تعلیمات خاصی را ارائه میدهد. "اما چون‌ روزه‌ دارید، مانند ریاكاران‌ ترشرو مباشید زیرا كه‌ صورت‌ خویش‌ را تغییر می‌دهند تا در نظر مردم‌ روزه‌دار نمایند. هرآینه‌ به‌ شما می‌گویم‌ اجر خود را یافته‌اند ۱۷ لیكن‌ تو چون‌ روزه‌ داری‌، سر خود را تدهین‌ كن‌ و روی‌ خود را بشوی‌ ۱۸ تا در نظر مردم‌ روزه‌دار ننمایی‌، بلكه‌ در حضور پدرت‌ كه‌ در نهان‌ است‌؛ و پدرنهان‌بین تو، تو را آشكارا جزا خواهد داد" (متی ۶: ۱۶-۱۸).
بر اساس سنت، ایمانداران معمولا روزه را در ایامی که عیسی مسیح در بیابان روزه گرفت به انجام میرسانند، هر چند که هیچ حکم خاصی در این مورد وجود ندارد.
ما در مسیحیت تابع احکام مذهبی نیستیم به همین علت، روزه مسیحی در زمان و تحت قوانین مذهبی خاصی صورت نمی‌گیرد. ایمانداران مسیحی آزاد هستند که در هر زمان، با هدایت روح خدا، بطور انفرادی یا گروهی، برای یک روز یا روزهای متعدد، و یا حتی برای چند ساعت، روزه بگیرند. ضمناً در روزه مسیحی می‌توان از یک یا چند وعده غذا صرف ‌نظر کرد و یا حتی از خوردن بعضی مواد غذائی خودداری نمود. هدف اصلی روزه مسیحی این است که با فروتنی به خدا تقرب جوئیم و هدایتهای او را بطلبیم و اوقاتی را در دعا و مناجات در حضور او بسر ببریم.
در مورد روزه مسیحی، لازم است بدانیم که بمنظور صواب و ریاضت، و یا بدست آوردن دل خدا و نجات از گناه، بجا آورده نمی‌شود زیرا با ریخته شدن خون مسیح بر صلیب و مرگ و دفن و قیام او از مردگان، نجات از گناه و طریق راه یافتن انسان به حضور خدا، مهیا گردیده است. بلکه بدین دلیل که:
١- دل ما در حضور خدا نرم و فروتن باشد.
٢- به صدا و هدایت و حضور خدا حساس باشیم.
٣- نفس سرکش ما ضعیف و سرکوب باشد.
٤- پرستش و دعای مسیحی ما قویتر و مؤثرتر باشد.
و بالاخره، روزه مسیحی کمک می‌کند که یاد بگیریم از خودخواهی انسانی دوری نموده و ازخود گذشتگی داشته باشیم، و بیشتر قدر و ارزش فداکاری عظیم و کفاره بی‌ نظیر عیسی مسیح را درک کنیم.
ایام روزه
معمولا این ایام به مدت چهل روز است که به نام ایام انابت یا لنت (
Lent) به مفهوم توبه و تعمق معروف است و از چهرشنبه خاکستر شروع و تا عید پاک ادامه مییابد. ایام لنت برای اولین بار در قرن چهارم مشاهده شده است.
چهارشنبهٔ خاکستر
چهارشنبهٔ خاکستر اولین روز ایام روزه (
Lent) است و نام آن از آئین خاکستر پاشى بر سر توبه‌کاران اخذ شده است. که در شکل جدید این آئین، بر پیشانى به شکل صلیب خاکستر مالیده میشود. برخی از کلیساها در این روز خاکستر را که سنبل پشیمانی و فانی بودن انسان است، در کلیسا پاشیده و برخی نیز در طول این روز آن را به پیشانی خود میمالند.
آیین کاتولیک
کاتولیک‌ها در روز چهارشنبه خاکستر و نیز روز جمعة‌الصلیب روزه می‌گیرند، و در تمامی روزهای جمعه ماه انابت نیز که دوران توبه و تعمق کاتولیک‌هاست، از خوردن گوشت پرهیز می‌کنند. کاتولیک‌ها تا قرن‌ها اجازه نداشتند در هیچ یک از روزهای جمعه سال به گوشت لب بزنند، اما از اواسط دهه ۱۹۶۰ پرهیز از گوشت در روزهای جمعه غیر از دوران لنت (انابت) اختیاری اعلام شد.
در این آیین در دو روز چهارشنبه خاکستر و جمعة‌الصلیب، خوردن دو نوع غذای ساده و یک غذای معمولی مجاز است، اما مصرف گوشت ممنوع است. مصرف گوشت در روزهای جمعه ماه لنت (انابت) نیز که دوران توبه و تعمق کاتولیک‌هاست، ممنوع است. روزه گرفتن در سایر روزهای جمعه اختیاری است و برخی از کاتولیک‌ها به جای روزه، به توبه یا برگزاری دعا‌هایی ویژه می‌پردازند.
کاتولیک‌ها معتقدند که روزه باعث می‌شود انسان امیال جسمانی خود را مهار کرده، از گناهان خود توبه نماید، و با فقرا احساس همبستگی کند. روزه گرفتن در ماه لنت (دوران توبه و تعمق) باعث می‌شود که روح آدمی از طریق ریاضت تن، برای شرکت در ضیافتی عظیم و باشکوه آماده گردد. روزه جمعةالصلیب نیز برای فرد مؤمن یادآور درد و رنجی است که مسیح به‌ خاطر ما متحمل شد.
آیین ارتدکس
پیروان کلیسای ارتدکس شرق دوره‌های مختلفی برای روزه دارند، از جمله ماه لنت (دوران توبه و تعمق)، روزه رسولان، روزه معراج مریم مقدس به آسمان، روزه ویژه میلاد مسیح، و نیز چند روزه یک روزه. تمام روزهای چهارشنبه و جمعه، روز روزه محسوب می‌شود، مگر در هفته‌هایی که در آنها روزه نگرفتن بلامانع است.
نحوه روزه‌داری در این آیین اینگونه است که معمولاً از خوردن گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ پرهیز می‌شود. خوردن ماهی در برخی ایام روزه مجاز و در برخی دیگر غیرمجاز است. آنان معتقدند روزه باعث می‌شود انسان بهتر بتواند در برابر حرص و طمع و شکم‌پرستی مقاومت کند و مشمول فیض خدا واقع شود.
آیین پروتستان‌
در این آیین زمان روزه به خود افراد، کلیساها، سازمان‌ها یا جوامع مسیحی بستگی دارد. از این رو برخی به ‌طور کامل از لب زدن به آب و غذا خودداری می‌کنند، اما برخی دیگر تنها به نوشیدن مایعات اکتفا می‌کنند، غذاهای خاصی می‌خورند، از خوردن یک یا چند وعده غذا صرف ‌نظر می‌کنند، و از تن در دادن به وسوسه‌های خوردنی و غیر خوردنی اجتناب می‌نمایند. چنین روزه‌هایی بویژه در سال‌های اخیر محبوبیت فراوانی یافته است. افراد به دلائل مختلف نظیر تقویت و بنای روحانی، همبستگی با فقیران و نیازمندان، اعتراض به فرهنگ مصرفی جامعه امروزی، یا آوردن درخواست‌هایی ویژه به حضور خدا، روزه می‌گیرند.
Top of Form


۱۳۹۵ آبان ۳, دوشنبه





اینکه به اسم عیسی مسیح دعا کنیم یعنی چه؟
جواب: دعا به اسم عیسی مسیح در انجیل یوحنا 14 : 13-14، گفته شده است "و هر چیزی را که به اسم من سوال کنید بجا خواهم آورد تا پدر در پسر جلال یابد. اگر چیزی به اسم من طلب کنید من آنرا بجا خواهم آورد." بعضی این آیه را اشتباه برداشت می کنند و فکر می کنند گفتن "به اسم عیسی مسیح" در آخر دعا باعث می شود که خدا همیشه هر چه از او بخواهیم به ما بدهد. در واقع با این فکر به "به اسم عیسی مسیح" بعنوان یک فرمول سحرآمیز نگاه می کنند. این برخلاف کلام خداست.
دعا در نام عیسی مسیح یعنی دعا با اقتدار و درخواست از پدر که در مورد دعای ما عمل کند، چون ما به اسم پسرش عیسی مسیح آمده ایم. دعا به اسم عیسی مسیح همان معنی را می دهد که دعای بر طبق ارادة خدا، "و اینست آن دلیری که نزد وی داریم که هر چه بر حسب ارادة او سوال نماییم ما را می شنود. و اگر دانیم که هر چه سوال می کنیم ما را می شنود، پس می دانیم که آنچه از او در خواست کنیم
می یابیم" (1 یوحنا 5 : 14-15). دعا در نام عیسی مسیح دعایی است که برای جلال نام او کرده می شود.


گفتن "به نام عیسی مسیح" در آخر دعا یک فرمول سحر آمیز نیست. اگر آنچه ما
می خواهیم برای جلال نام خدا و طبق ارادة او نباشد، گفتن "به نام عیسی مسیح" بی معنی است. آنچه مهم است دعای خالصانه ایست که به نام عیسی مسیح و برای جلال نام او باشد، نه اینکه لغات مخصوصی را در آخر دعا بگوییم. کلمات نیستند که که در دعا مهمند، بلکه مقصود پشت دعا. دعا برای چیزهایی که در اتحاد با ارادة خدا هستند اساس دعایی است که به نام عیسی مسیح کرده می شود.



۱۳۹۵ آبان ۲, یکشنبه




معجزات عیسی
عیسی با معجزاتش نشان داد که در مقام پادشاهی چگونه از قدرتش استفاده خواهد کرد.‏
خدا به عیسی قدرت انجام کارهایی را داد که انسان‌ها قادر به انجام آن نیستند.‏ عیسی معجزات بسیاری انجام داد و اغلب در جلوی چشم مردم.‏ این معجزات ثابت کردند که عیسی بر دشمنان و موانعی قدرت دارد که انسان‌های ناکامل هرگز نتوانسته‌اند بر آن‌ها غلبه کنند.‏ به برخی از آن‌ها توجه کنید.‏

قحطی : اوّلین معجزهٔ عیسی تبدیل آب به شرابی ناب بود.‏ او در دو موقعیت دیگر با چند نان و ماهی هزاران گرسنه را سیر کرد.‏ در هر دو مورد،‏ غذا بیش از آنچه مردم می‌توانستند بخورند مهیا شد.‏

بیماری: عیسی «هر مرض و هر درد» مردم را شفا داد.‏ (‏متّیٰ ۴:‏۲۳‏)‏ او اشخاص نابینا،‏ ناشنوا،‏ جذامی،‏ لنگ،‏ معلول و مبتلا به صرع را درمان کرد.‏ هیچ نوع بیماری‌ای نبود که نتواند آن را برطرف کند.‏

طوفان: وقتی عیسی و شاگردانش با قایقی از دریای جلیل عبور می‌کردند ناگهان طوفانی شدید شروع شد.‏ شاگردانش بسیار هراسان شده بودند.‏ اما عیسی به راحتی رو به طوفان کرد و گفت:‏ «ساکن شو و خاموش باش!‏» در همان لحظه همه جا آرام شد.‏ (‏مَرقُس ۴:‏۳۷-‏۳۹‏)‏ عیسی در موقعیتی دیگر در طوفانی هراس‌انگیز روی آب راه رفت.‏ —‏ متّیٰ ۱۴:‏۲۴-‏۳۳‏.‏

دیوها: دیوها فرشتگانی شریرند که از انسان‌ها بسیار قوی‌تر می‌باشند.‏ اکثر انسان‌ها قادر نبوده‌اند بر این دشمنان خدا غلبه کنند.‏ اما،‏ عیسی بارها و بارها ثابت کرد که بر آن‌ها قدرت دارد و می‌تواند انسان‌ها را از چنگالشان آزاد سازد.‏ او هرگز از آن‌ها نترسید.‏ برعکس،‏ دیوها از عیسی می‌ترسیدند چرا که از قدرتش آگاه بودند.‏

مرگ : به درستی که مرگ در کتاب مقدّس «دشمن آخر» نامیده شده است چرا که هیچ انسانی نمی‌تواند بر آن غلبه کند.‏ (‏۱قُرِنتیان ۱۵:‏۲۶‏)‏ ولی،‏ عیسی مردگان را رستاخیز داد؛‏ یک بار جوانی را به مادر بیوه‌اش و بار دیگر دخترکی را به والدین سوگوارش برگرداند.‏ عیسی در موقعیتی استثنایی دوست عزیز خود ایلعازَر را که چهار روز از مرگش می‌گذشت در میان جمعیتی عزادار رستاخیز داد!‏ حتی دشمنان سرسخت عیسی اعتراف کردند که او این معجزه را انجام داده است.‏
 یوحنّا ۱۱:‏۳۸-‏۴۸؛‏ ۱۲:‏۹-‏۱۱‏.‏
چرا عیسی آن همه معجزه کرد؟‏ تمام کسانی که عیسی به آن‌ها کمک کرده بود سرانجام مردند.‏ با این حال،‏ معجزات عیسی فواید ابدی داشت چرا که آن معجزات ثابت کردند تمام پیشگویی‌های کتاب مقدّس در رابطه با حکومت مسیح واقعیت دارند.‏ شکی نیست که پادشاه برگزیدهٔ خدا قادر است قحطی،‏ بیماری،‏ طوفان،‏ دیوها و مرگ را ریشه‌کن سازد.‏ معجزات اثباتی است بر این که خدا تمام این قدرت‌ها را به عیسی سپرده است.‏

‏بر اساس اناجیل : متی‏،‏ مَرقُس‏،‏ لوقا و یوحنّا‏.‏

۱۳۹۵ مهر ۲۶, دوشنبه

No automatic alt text available.
اگر خدا در همه جا به طور هم زمان حضور دارد، چرا در باغ عدن قدم می زد؟ (پیدایش فصل 3 آیه 8)

نویسنده مقاله: مهران پورپشنگ
بعد از ارتکاب گناه، آدم و حوا سعی کردند با ابتکار و نوآوری، عریانی خود را بپوشانند، اما این کار اشتباه بود. کارشناسان گیاه شناسی می گویند که برگ انجیر در پوست انسان ایجاد حساسیت و آلرژی می کند. بنابراین، این برگ ها نه فقط مناسب پوشش نبودند، بلکه به خارش پوست می انجامید.
در حضور خدا هر گونه پوششی که بشر به کار ببرد، کاری است احمقانه. این که دو انسان جز چند برگ انجیر، چیزی به تن ندارند که بخواهند بدن خود را از خدایی که همه چیز را می بیند و می داند پنهان کنند. کار آنان مضحک و خنده آور بود. در حالی که بایستی اجازه دهیم تا مسیح ما را با لباس روحانی بپوشاند (مکاشفه فصل 3 آیات 5 و 18). لباس روحانی جنبه نمادین دارد و به معنای تعلق به خدا و پاکی است. پولس چنین نوشت:"ما جزئی از وجود مسیح شده ایم و مسیح را پوشیده ایم" (غلاطیان فصل 3 آیه 27).
مسیح هشدار داد:"زمانی که منتظر نیستید، می آیم. خوشا به حال کسی که برای بازگشت من آماده است و لباس خود را نگاه دارد تا مبادا برهنه و رسوا شود" (مکاشفه فصل 16 آیه 15). ما با کمک روح القدس، با حفظ ایمان در وسوسه ها و وفادار ماندن به اصول اخلاقی خدا، می توانیم خود را آماده نگاه داریم.
هنگامی که آدم و حوا با برگ های انجیر خود را پوشاندند، به آن معنا نبود که اندام تناسلی و روابط جنسی گناه آلود است. هر آنچه خدا آفرید، نیکو نامید. آدم و حوا بعد از ارتکاب گناه، وجدان شان ناراحت شد البته در کتاب پیدایش چنین گزارش نشده که آن دو اندام های تناسلی را پوشاندند. این تصور را هنرمندان نقاش مطرح کرده اند. برخی کارشناسان معتقدند که تا قبل از ارتکاب گناه، نور الهی بدن آن دو را پوشانده بود، اما آن نور بعد از نافرمانی آدم و حوا محو شد. در نتیجه آن ها کوشیدند با برگ های انجیر خود را بپوشانند. احساس گناه یا عذاب وجدان علامت هشدار دهنده ای است که خدا درون انسان قرار داده تا هر وقت مرتکب گناه شد، به صدا درآید. بدترین کار این است که این احساس را در خود از بین ببریم. از این که چنین احساسی در شماست، خوشحال باشید، چون باعث می شود از گناه آگاه شده و بتوانید از خدا طلب بخشش کنید و از او بخواهید تا اصلاح تان کند تا دیگر مرتکب اشتباه نشوید.
"عصر همان روز، آدم و زنش صدای خداوند را که در باغ راه می رفت، شنیدند و خود را لابه لای درختان پنهان کردند" (پیدایش فصل 3 آیه 8)
خدا در همه جا به طور هم زمان، حضور دارد، با این توصیف این آیه از حضور مرئی خدا سخن می گوید.
قبل از تجسم مسیح و شروع خدمت او، موارد متعدد ظهور مسیح در عهد عتیق، ازلی بودن او را ثابت کرد. به عنوان مثال، آدم و حوا صدای خداوند را که در باغ عدن راه می رفت، شنیدند (پیدایش فصل سوم آیه 8). خداوند به ابراهیم (پیدایش فصل 17 آیه اول و فصل 18 آیه اول)، و هم چنین به یعقوب (پیدایش فصل 32 آیه اول) و موسی (خروج فصل سوم آیه دوم) ظاهر شد. هم چنین مسیح در زمان ساخت برج بابل بر روی زمین حضور یافت (پیدایش فصل 11 آیه 5).
خدا از درون گردباد با ایوب سخن گفت (ایوب فصل 38 آیه اول) و مانند شعله آتش از میان بوته ای بر موسی ظاهر شد (خروج فصل سوم آیه دوم). او به شباهت انسان درآمد و خود را به ابراهیم و یعقوب ظاهر نمود. به عبارت دیگر، خداوند به طور خاص در عیسی مسیح (شخصیت دوم تثلیث) خود را مکشوف کرد.
تردیدی نیست که مسیح در باغ عدن حضور یافت. کتاب پیدایش گزارش می دهد که "آدم و زنش، صدای خداوند را که در باغ راه می رفت، شنیدند". آن ها مسیح را می شناختند و حضور او را بارها و به کرات مشاهده کرده بودند. هیچکس خدا را ندیده است. خدا طبیعت و ذات خود را در مسیح آشکار کرد که قابل دیدن و لمس کردن بود (یوحنا فصل اول آیه 18).
این آیه نیز اشتیاق خدا را برای ارتباط و مشارکت با ما نشان می دهد. هم چنین نشان می دهد که چرا از مشارکت با خدا در هراسیم. خدا می خواست با آدم و حوا باشد، اما آن دو به خاطر گناه شان می ترسیدند خود را به خدا نشان دهند. گناه عبارت است از برهم خوردن رابطه انسان با خدا. گناه مشارکت و دوستی آنان را با خدا به هم زده بود.


۱۳۹۵ مهر ۴, یکشنبه

چطور می توانیم پیامبران دروغین را تشخیص دهیم؟


مسیح ما را از پیامبران دروغین برحذر داشته و نسبت به آنها هشدار داده است. پیامبرانی که با نام خدا می آیند و حتی اگر می توانستند برگزیدگان خدا را هم گمراه می کردند (کتاب متی: باب 24 آیات 23 تا 27؛ نامه دوم پطرس: باب 3 آیه 3؛ و نامه یهودا: آیات 17 و 18). بهترین راه برای محافظت خود در مقابل این پیامبران کاذب و دروغین دانستن حقیقت است. اینکه بدانیم کدام کتاب دروغین بوده و کدام کتاب حقیقت واقعی رابه ما نشان می دهد. مومنان و کسانی که کلام خدا را بدرستی درک می کنند (نامه دوم به تیموتائوس باب 2 آیه 15) وکسانیکه به دقت انجیل را مطالعه می نمایند می توانند پیامبر دروغین را مشخص کنند. برای مثال اگر مومن واقعی کتاب متی باب 3 آیه 16 ومطالعه کند و درک کند می تواند علت اعتقاد مسیحیان به پدر، پسر و روح القدس را درک کند. بنابراین قدم اول خواندن کتاب انجیل و جستجو و مطالعه دقیق در آیات آن است.
مسیح می گوید درخت را می توان از میوه اش تشیخص داد، (متی، باب 12 آیه 33) سه راه برای تشخیص میوه خوب و بد وجود دارد تا بفهمیم آیا چیزهایی که می شنویم حقیقت هستند یا نه:
1-اول اینکه این پیامبر در مورد مسیح چه می گوید. در کتاب متی باب 16 آیات 15 تا 16 مسیح
می پرسد: شما مرا که می دانید؟
پطرس پاسخ می دهد: مسیح، فرزند خدای زنده! و بخاطر این جواب پطرس مسیح او را برکت داد و این جواب را حقیقتی دانست که پدر آسمانی بر او آشکار ساخته. در نامه دوم یوحنا آیه 9 نوشته شده که اگر از تعالیم مسیح منحرف شوید، از خدا نیز منحرف خواهید شد. اما اگر به تعالیم مسیح وفادار بمانید، خدا را نیز خواهید داشت، به این ترتیب، هم پدر را خواهید داشت و هم پسر را. به عبارت دیگر، مسیح و رستگاری از طریق او بسیار اهمیت دارد. مراقب افرادی باشید که مسیح را خدا نمی دانند، کسانی که فداکاری مسیح و مصلوب شدن او را ناچیز می شمرند. یا حتی کسانی که انسان بودن مسیح را انکار می کنند. در نامه اول یوحنا باب 2 آیه 22 و 23 آمده که دروغگوی واقعی کیست؟
هر که بگوید عیسی همان مسیح نیست، دروغگوست؛ او همان دجال است زیرا نه بخدای پدر ایمان دارد و نه به فرزند خدا. کسی که به عیسی مسیح فرزند خدا ایمان نداشته باشد امکان ندارد بتواند خدای پدر را بشناسد. اما کسی که به فرزند خدا ایمان دارد، خدای پدر را نیز می شناسد.
3-آیا این پیامبر انجیل را تبلیغ می کند؟
مطابق با نامه اول قرنتیان باب 15 آیات 1 تا 4 انجیل مژده ی مرگ مسیح، قرار دادن او در مقبره و ظهور او را می دهد. عبارات «خدا ما را دوست دارد»، «خدا از ما می خواهد تا گرسنگان را سیر کنیم»، و «خدا
می خواهد تا بی نیاز باشیم» بسیار زیبا هستند ولی اینها تمام پیام انجیل نیست. همانطور که در غلاطیان باب یک آیه هفت پولس رسول به ما هشدار می دهد: «غیر از راهی که به شما اعلام کردیم، راه دیگری وجود ندارد. آنانی که راه دیگری به شما معرفی می کنند، می خواهند شما را فریب داده، حقیقت انجیل مسیح را دگرگون کنند.» هیچ کس حتی بزرگترین موعظه کنندگان حق ندارند کلام خدا را تغییر دهند. «اگر کسی مژده نجات دیگری غیر از آنچه که پذیرفته اید به شما ارائه دهد، لعنت خدا بر او باد! (غلاطیان باب 1 آیه 9
(
4-آیا رفتار و خصوصیات این پیامبر همان گونه است که خدا فرموده و با رفتارشان خدا را می ستایند؟
یهودا آیه ی 11 در مورد پیامبران دروغین می گوید :» وای به حال آنان، زیرا از قائن سرمشق می گیرند که برادرش را کشت؛ مانند بلعام رفتار می کنند که بخاطر پول دست به هر کاری می زد؛ مانند قورح عمل می کنند که از دستور خدا سرپیچی کرد. به همین دلیل، دچار لعنت الهی شده، هلاک خواهند شد. » به عبارت دیگر، معلم گمراه و دروغین با غرورش (همانطور که قائن نقشه خدا را رد کرد)، از روی طمع (همانطور که بلعام بخاطر پول تبلیغ می کرد) و از روی سرکشی اش در مقابل دستورات خدا (همانطور که قورح خود را بالاتر از موسی می دانست) شناخته می شود. مسیح می فرماید از اینگونه افراد برحذر باشید و بدین ترتیب می توانیم آنها را از روی ثمره شان بشناسیم (متی باب 7 آیات 15 تا 20(


۱۳۹۵ اردیبهشت ۶, دوشنبه

کار روح‌القدس‌ در زندگی مسیحیان‌

هدایت‌ به‌سوی توبه‌ و ایمان‌ به‌ مسیح‌
پس‌ از صعود عیسی مسیح‌ به‌ آسمان‌، روح‌القدس‌ طبق‌ فرمایش‌ عیسی مسیح‌ افرادی را که‌ پیام‌ نجات‌بخش‌ انجیل‌ را میشنیدند، متوجه‌ گناهانشان‌ میساخت‌ و ایشان‌ را به‌ توبه‌ و بازگشت‌ بسوی خدا متقاعد میساخت‌. امروزه‌ نیز این‌ روح‌القدس‌ است‌ که‌ قلب‌ ما را ملزم‌ و متقاعد میسازد که‌ زندگی خود را به‌ خدا تسلیم‌ کنیم‌. توبه‌ و ایمان‌ به‌ مسیح‌، بدون‌ کار الهی روح‌القدس‌ امکان‌پذیر نیست‌. هر بار که‌ قلب‌ ما در طلب‌ حضور شیرین‌ و آرام‌بخش‌ خدا میسوزد، میتوانیم‌ یقین‌ داشته‌ باشیم‌ که‌ روح‌القدس‌ دارد در ما کار میکند. اوست‌ که‌ چشم‌ دل‌ ما را برایدیدن‌ حقایق‌ روحانی باز میکند.
به‌ همین‌ علت‌ است‌ که‌ مسیح‌ فرمود هر کفری که‌ انسان‌ گفته‌ باشد بخشوده‌ میشود، اما کفر به‌ روح‌القدس‌ هرگز آمرزیده‌ نخواهد شد. از آنجا که‌ روح‌القدس‌ عامل‌ توبه‌ و بازگشت‌ انسان‌ بسوی خداست‌ و مشوق‌ و هادی او در این‌ امر است‌، کفر به‌ او، یعنی مقاومت‌ و مخالفت‌ با او، مانع‌ کار او در قلب‌ انسان‌ میگردد. روح‌القدس‌ با قلب‌ انسان‌ سخن‌ میگوید و او را در این‌ امر تشویق‌ به‌ توبه‌ و تسلیم‌ به‌ خدا مینماید. اما اگر شخص‌ مدتها با این‌ دعوت‌ روح‌ خدا مقاومت‌ کند و آن‌ را نپذیرد و این‌ حالتِ سرسختی ادامه‌ یابد، لحظه‌ای فرا خواهد رسید که‌ روح‌القدس‌ کار خود را متوقف‌ میسازد و از آن‌ شخص‌ دور میشود. در چنین‌ حالتی، شخص‌ دیگر قادر به‌ توبه‌ نخواهد بود و حتی اگر مایل‌ به‌ بازگشت‌ بسوی خدا شود، توبه‌ او پذیرفته‌ نخواهد شد.

حامی و پشتیبان‌ ایمانداران‌ در نبرد روحانی
عیسی مسیح‌ در شب‌ آخر، وقتی با شاگردان‌ درباره‌ روح‌القدس‌ سخن‌ میگفت‌، به‌ ایشان‌ فرمود که‌ روح‌القدس‌، تسلیدهنده‌ یا پشتیبان‌ ایشان‌ خواهد بود و در وجود آنان‌ ساکن‌ خواهد شد. در واقع‌، شخص‌ مسیحی از حضور یک‌ پشتیبان‌ و کمک‌ الهی در وجود خود برخوردار خواهد شد. روح‌القدس‌ دائماً در دل‌ و زندگی مؤمن‌ حضور خواهد داشت‌ تا او را در نبرد روحانی وی یاری دهد. او پشتیبان‌ و حامی دائمی نجات‌یافتگان‌ است‌.

آشکار ساختنِ حقایق‌ روحانیِ کتاب مقدس‌
عیسی مسیح‌ در سخنان‌ خود درباره‌ روح‌القدس‌، کارهایی را که‌ او در زندگی ایماندار انجام‌ میدهد، تشریح‌ کرد. او فرمود که‌ روح‌القدس‌ ایماندار را به‌ تمام‌ حقیقت‌ رهبری خواهد کرد و همه‌ چیز را به‌ او تعلیم‌ خواهد داد و کلام‌ عیسی رابه‌ یاد او خواهد آورد. به‌عبارت‌ دیگر، ایماندار فقط‌ از طریق‌ تماس‌ و رابطه‌ با روح‌القدس‌ است‌ که‌ میتواند به‌ حقایق‌ الهی و روحانی پیببرد. این‌ روح‌القدس‌ است‌ که‌ امور روحانی را برای ایماندار باز و مکشوف‌ میسازد. در غیر اینصورت‌، انسان‌ با فکر و ذهن‌ جسمانی خود، هرگز به‌ شناخت‌ خدا و اراده‌ و کلام‌ او نایل‌ نخواهد آمد. بزرگی و عظمت‌ خدا، عمق‌ محبت‌ او، ارزش‌ جانبازی و قربانی عیسی مسیح‌، ارزش‌ حیات‌ جاودانی و بسیاری مسائل‌ دیگر، فقط‌ به‌ کمک‌ روح‌القدس‌ برای انسان‌ آشکار خواهد شد.
پولس‌ رسول‌ نیز این‌ واقعیت‌ را در نامه‌ اول‌ خود به‌ مسیحیان‌ قرنتس‌ فصل‌ دوم‌، آیات‌ 10 الی ۱۲ چنین‌ میفرماید: «خدا این‌ همه‌ را بوسیله‌ روح‌ خود، از راه‌ الهام‌ به‌ ما آشکار ساخته‌ است‌ زیرا روح‌القدس‌ همه‌ چیز، حتی کنه‌ نیات‌ الهی را کشف‌ میکند. کیست‌ که‌ بهتر از روح‌ شخص‌ یا باطن‌ او آشنا باشد؟ به‌ همان‌ طریق‌، هیچ‌کس‌ جز روح‌ خدا با خدا آشنا نیست‌. روحی که‌ بدست‌ آورده‌ایم‌ … از جانب‌ خداست‌ تا عطایایی را که‌ او به‌ ما عنایت‌ فرموده‌ است‌، بشناسیم‌» (ترجمه‌ مژده‌). در همین‌ زمینه‌، یوحنای رسول‌ هنگامی که‌ درباره‌ سلوک‌ در حقیقت‌ تعلیم‌ میدهد، میفرماید: «اما مسیح‌ شما را با روح‌القدس‌ خود مسح‌ کرده‌ است‌ و از این‌ رو همه‌ شما حقیقت‌ را میدانید … شما نیازی ندارید که‌ کسی شما را تعلیم‌ دهد، زیرا روح‌القدس‌ که‌ مسیح‌ به‌ شما داده‌ است‌، در شما زندگی میکند. روح‌ خدا در هر مورد به‌ شما تعلیم‌ میدهد و تعالیم‌ او برحق‌ است‌ و در آن‌ ناراستی نیست‌. پس‌ همانطور که‌ روح‌ به‌ شما تعلیم‌ میدهد، در مسیح‌ بمانید» (اول‌ یوحنا ۲:۲۰ و ۲۷، ترجمه‌ مژده‌(
نزدیک‌ بودن‌ به‌ روح‌القدس‌ و حساس‌ بودن‌ گوش‌ دل‌ به‌ صدای او، باعث‌ میشود که‌ بتوانیم‌ حقایق‌ روحانی را بهتر درک‌ کنیم‌. یک‌ ایماندار مسیحی باید مرتب‌ کلام‌ خدا را بخواند. اما برای درک‌ عمیق‌ آن‌ باید حتماً روح‌القدس‌ وارد عمل‌ شود. به‌عنوان‌ مثال‌، مسیح‌ فرمود که‌ اگر کسی برگونه‌ راست‌ ما سیلی زند، باید گونه‌ دیگرمان‌ را نیز برگردانیم‌. آیا این‌ تعلیم‌ مسیح‌ فقط‌ و فقط‌ در مورد خاص‌ سیلی زدن‌ صدق‌ میکند یا اینکه‌ کاربرد گسترده‌تری دارد؟ روح‌القدس‌ میتواند به‌ ایماندار تعلیم‌ دهد که‌ در اینجا مسأله‌ فقط‌ سیلی خوردن‌ نیست‌، بلکه‌ در زندگی روزمره‌ چه‌ بسیار موارد پیش‌ میآید که‌ ایماندار باید از حق‌ مسلم‌ خود گذشت‌ کند و بجای انتقام‌ و احقاق‌ حق‌، محبت‌ و گذشتی مافوق‌ تصور انسان‌ عادی یا بقول‌ پولس‌، انسان‌ نفسانی نشان‌ دهد و برگرداندن‌ گونه‌ را در معنای کامل‌ و گسترده‌ آن‌ تحقق‌ بخشد.

 کمک‌ برای داشتنِ زندگی مقدس‌
یکی از عوامل‌ مهمی که‌ ما را در زمینه‌ داشتنِ زندگی مقدس‌ کمک‌ میکند، روح‌القدس‌ است‌. پولس‌ رسول‌، در فصل‌ پنجم‌ نامه‌ خود به‌ مسیحیان‌ غلاطیه‌ واقع‌ در ترکیه‌ امروزی، (آیات‌ 16 تا ۲۲)، مینویسد که‌ تمایلات‌ نفسانی میکوشند ما را بسوی گناه‌ بکشند. اما روح‌القدس‌ که‌ در ما ساکن‌ است‌، خداست‌ و اراده‌ دیگری دارد. اگر عنان‌ زندگی رابه‌ دست‌ روح‌القدس‌ بسپاریم‌، او به‌ ما کمک‌ خواهد کرد که‌ تسلیم‌ وسوسه‌ و گناه‌ نشویم‌ و پیروز و مقدس‌ باقی بمانیم‌. این‌ روح‌القدس‌ است‌ که‌ ما را در پیکار با نفس‌ یاری میبخشد و ما را پیروز میسازد. پولس‌ میفرماید: «اگر تحت‌ فرمان‌ روح‌القدس‌ بسر برید، به‌ هیچوجه‌ خواهشهای نفس‌ را ارضا نخواهید کرد.» بلی، کافی است‌ که‌ فرمان‌ اتومبیل‌ زندگی را به‌ دست‌ روح‌القدس‌ بسپاریم‌. او ما را در جاده‌ پاکی و قدوسیت‌ هدایت‌ خواهد کرد و آن‌ قدرت‌ را به‌ ما خواهد داد تا بجای تسلیم‌ به‌ تمایلات‌ نفسانی، خواست‌ و اراده‌ خدای پدر را بجا آوریم‌. البته‌ وقتی راجع‌ به‌ تمایلات‌ نفسانی سخن‌ میگوییم‌، مقصود فقط‌ مسائل‌ اخلاقی و جنسی نیست‌، بلکه‌ بسیاری از حالات‌ درونی و رفتارهای دیگر نیز جزو این‌ تمایلات‌ هستند. پولس‌ در همان‌ قسمت‌ میفرماید: «اعمال‌ طبیعت‌ نفسانی آشکارند: زنا، ناپاکی، هرزگی، بت‌پرستی، افسونگری، دشمنی، ستیزه‌جویی، رشک‌، خشم‌، خودخواهی، اختلافات‌، دسته‌بندی، حسادت‌، مستی، عیاشی و امثال‌ اینها. اکنون‌ مانند گذشته‌ به‌ شما میگویم‌: کسانی که‌ این‌ چنین‌ اعمال‌ را بجا آورند، در پادشاهی خدا نصیبی نخواهند داشت‌.» سپس‌ پولس‌ ایمانداران‌ را تشویق‌ میکند که‌ با سپردن‌ افسار و عنان‌ زندگی به‌ دست‌ روح‌ خدا، ثمراتی را که‌ روح‌ به‌ بار میآورد، از خود نشان‌ دهند. او این‌ ثمرات‌ را چنین‌ نام‌ میبرد: محبت‌، خوشی، آرامش‌، بردباری، مهربانی، خیرخواهی، وفاداری، فروتنی و خویشتنداری. اگر این‌ ثمرات‌ در زندگی فرد مسیحی به‌ چشم‌ بخورند، این‌ نشان‌ میدهد که‌ روح‌القدس‌ در وجود او فعال‌ است‌.

هدایت‌ و کمک‌ در امر بشارت‌ انجیل‌
عیسی مسیح‌ به‌ شاگردان‌ خود مأموریت‌ داد تا به‌ تمام‌ نقاط‌ جهان‌ بروند و همه‌ اقوام‌ را بسوی نور او هدایت‌ کنند و ایشان‌ را شاگردان‌ او سازند. در زمینه‌ این‌ مأموریت‌، همه‌ ایمانداران‌ مسؤولیت‌ و وظیفه‌ای به‌عهده‌ دارند و هیچ‌ ایمانداری از آن‌ معاف‌ نیست‌. وظیفه‌ای که‌ در این‌ خصوص‌ بر دوش‌ هر مسیحی گذاشته‌ شده‌، این‌ است‌ که‌ در مورد مسیح‌ به‌ دیگران‌ شهادت‌ دهد و او را به‌ اطرافیان‌ خود بشناساند. این‌ کار، میتواند هم‌ توسط‌ شهادت‌ زبانی ضورت‌ گیرد و هم‌ توسط‌ شهادت‌ عملی یعنی نشان‌ دادن‌ زندگی پاک‌ و مهربان‌ ما به‌ دیگران‌. این‌ امر، نیاز شدید به‌ قدرت‌ و حکمت‌ روح‌القدس‌ دارد. او باید اولاً شجاعت‌ این‌ کار را در مسیحی ایجاد کند و ثانیاً حکمت‌ و هوشیاری لازم‌ را عطا کند تا ایماندار بداند هر کس‌ را چگونه‌ بسوی مسیح‌ هدایت‌ کند. از اینرو، مسیح‌ پیش‌ از صعود خود به‌ آسمان‌، شاگردان‌ را سفارش‌ کرد که‌ در اورشلیم‌ بمانند تا از عالم‌ بالا قدرت‌ و قوت‌ دریافت‌ کنند. او فرمود: «وقتی روح‌القدس‌ بر شما نازل‌ شود، قدرت‌ خواهید یافت‌ و در اورشلیم‌ و تمام‌ یهودیه‌ و سامره‌ و تا دورافتاده‌ترین‌ نقاط‌ عالم‌، شاهدان‌ من‌ خواهید بود» (اعمال‌ 1:8، ترجمه‌ مژده‌). به‌عبارت‌ دیگر روح‌القدس‌ به‌ شخص‌ نجات‌ یافته‌ قدرت‌ میدهد که‌ آینه‌ تمام‌ قد عیسی مسیح‌ باشد. او باید با زندگی خود، وجود عیسی مسیح‌ را به‌ دیگران‌ نشان‌ دهد. این‌ است‌ معنی واقعی شاهد بودن‌. روح‌القدس‌ به‌ ما کمک‌ میکند تا شاهدان‌ واقعی مسیح‌ باشیم‌.
در ضمن‌، روح‌القدس‌ در مواقع‌ ضروری و حساس‌، پشتیبان‌ و حامی ایمانداران‌ است‌ و ایشان‌ را در سخن‌ گفتن‌ یاری میدهد. عیسی مسیح‌ دراین‌ زمینه‌ فرمود: «اما وقتی شما را دستگیر میکنند، نگران‌ نباشید که‌ چه‌ چیز و چطور بگویید، چون‌ در همان‌ وقت‌ آنچه‌ باید بگویید به‌ شما داده‌ خواهد شد، زیرا گوینده‌، شما نیستید بلکه‌ روح‌ پدر آسمانی شماست‌ که‌ در شما سخن‌ میگوید» (متی ۱۰:۱۹، ترجمه‌ مژده‌)
 کمک‌ در دعای مؤثر
روح‌القدس‌ حتی در دعاهای ما نیز ما را یاری میکند. گاه‌، ناله‌ها و درخواست‌ ما از خدا چنان‌ عمیق‌ است‌ که‌ نمیدانیم‌ با چه‌ کلماتی آن‌ را بیان‌ کنیم‌. در این‌ گونه‌ موارد نیز روح‌القدس‌ به‌ ما کمک‌ میکند و رابطه‌ای میان‌ روح‌ ما و خدای پدر بوجود میآورد که‌ فراتر از کلمات‌ و سخن‌ است‌ و ما میتوانیم‌ یقین‌ داشته‌ باشیم‌ که‌ خدای پدر، بدون‌ رد و بدل‌ شدن‌ کلمه‌ای، از نیت‌ دل‌ ما آگاه‌ شده‌ است‌. پولس‌ میفرماید: «روح‌ خدا … ما را یاری میکند زیرا ما هنوز نمیدانیم‌ چگونه‌ باید دعا کنیم‌. اما روح‌ خدا با ناله‌هایی که‌ نمیتوان‌ بیان‌ کرد، برای ما شفاعت‌ میکند» (رومیان‌ 8:26، ترجمه‌ مژده‌(.

از این روست‌ که‌ باید گوشهای مسیحیان‌ همواره‌ به‌ ندای لطیف‌ روح‌ خدا حساس‌ باشد و هدایت‌ او را با دل‌ و جان‌ بپذیرند. او رئیس‌ کلیسا در جمع‌، و رهبر ایمانداران‌ در زندگی فردیشان‌ میباشد. اوست‌ که‌ از جانب‌ خدای پدر و از سوی عیسی مسیح‌، رسالت‌ خود را برای نجات‌ انسان‌ به‌ کمال‌ رسانده‌ و اکنون‌ در آسمان‌ بر دست‌ راست‌ خدا قرار دارد. این‌ روح‌القدس‌ است‌ که‌ تمام‌ عالم‌ هستی را پر ساخته‌ و در همه‌ جا حضور دارد. توسط‌ روح‌القدس‌ است‌ که‌ خدای پدر حضور خود را در تمام‌ نقاط‌ عالم‌ هستی میگستراند. اگر میخواهیم‌ حضور خدای پدر را احساس‌ کنیم‌ و با او سخن‌ بگوییم‌، در واقع‌ حضور روح‌ خدا را احساس‌ میکنیم‌ و با او سخن‌ میگوییم‌. از طریق‌ روح‌القدس‌ است‌ که‌ صدای دعای ما به‌ حضور تحت‌ پدر در آسمان‌ میرسد و از طریق‌ روح‌ خداست‌ که‌ صدای خدای پدر را از آسمان‌ در قلب‌ خود میشنویم‌.

کار روح‌القدس‌
در خلقت‌ و عالم‌ هستی
خدای پدر طراح‌ تمامی عالم‌ هستی است‌. پولس‌ میفرماید: «سرچشمه‌ و وسیله‌ و مقصد همه‌ چیز خداست‌» (نامه‌ به‌ رومیان‌ 11:36، ترجمه‌ مژده‌ برای عصر جدید). پسر خدا، عیسی مسیح‌ مجری طرح‌ خدای پدر است‌. او عامل‌ آفرینش‌ میباشد. او هر آنچه‌ را که‌ پدر طرح‌ کرده‌ بوده‌، به‌ موقع‌ اجرا گذاشت‌. یوحنای رسول‌ میفرماید: «همه‌ چیز به‌ وسیله‌ او هستی یافت‌ و بدون‌ او چیزی آفریده‌ نشد. حیات‌ از او به‌وجود آمد»
 (یوحنا ۱:۳-۴)
به‌ این‌ ترتیب‌، پدر طراح‌ عالم‌ هستی است‌؛ پسر خدا این‌ طرح‌ را به‌اجرا در آورد؛ و اینک‌ روح‌القدس‌ این‌ نظام‌ هستی را نگاه‌ میدارد و به‌ آن‌ قوام‌ میبخشد.
ما دست‌ روح‌القدس‌ را از همان‌ ابتدای آفرینش‌ در کار میبینیم‌. در کتاب‌ پیدایش‌ چنین‌ آمده‌ است‌: «در ابتدا، خدا آسمانها و زمین‌ را آفرید. و زمین‌ تهی و بایر بود و تاریکی بر روی لُجّه‌ و روح‌ خدا سطح‌ آبها را فرو گرفت‌» (پیدایش‌ 1:1 و ۲). یعنی در ابتدای آفرینش‌، زمین‌ بیشکل‌ بود و اقیانوسهای عظیم‌، متلاطم‌ بودند. در چنین‌ حالتی، روح‌ خدا بر این‌ تلاطم‌ و آشفتگی سلطه‌ افکند و نظم‌ بوجود آورد.
در مزمور ۱۰۴ آیه‌ 30 در مورد نقش‌ روح‌القدس‌ در عالم‌ هستی میفرماید: «چون‌ روح‌ خود را میفرستی آفریده‌ میشوند و روح‌ زمین‌ را تازه‌ میگردانی.» به‌ این‌ ترتیب‌، روح‌ خدا موجب‌ حیات‌ و تازگی جهان‌ و موجودات‌ است‌.
 در رستگاری بشر
سه‌ شخصیت‌ الوهیت‌ عین‌ همین‌ نقش‌ را در مورد نجات‌ بشر ایفا میکنند. خدای پدر نقشه‌ نجات‌ را طرح‌ کرد. پسر او، به‌ این‌ جهان‌ آمد و این‌ نقشه‌ را به‌ مرحله‌ اجرا درآورد. سپس‌ روح‌القدس‌ کار مسیح‌ را بر روی زمین‌ ادامه‌ داد. هنگامی که‌ عیسی مسیح‌ پس‌ از قیام‌، به‌ آسمان‌ صعود فرمود، روح‌القدس‌ برنامه‌ نجات‌ بشر را ادامه‌ داد.
مسیح‌ در شب‌ آخر، پیش‌ از مصلوب‌ شدن‌، این‌ مطلب‌ را با شاگردان‌ خود در میان‌ گذارد. او در حالیکه‌ در مورد مرگ‌ خود و بازگشت‌ به‌ آسمان‌ با ایشان‌ سخت‌ میگفت‌، فرمود: «من‌ از پدر سؤال‌ میکنم‌ و تسلی دهنده‌ای دیگر به‌ شما عطا خواهد کرد تا همیشه‌ با شما بماند، یعنی روح‌ راستی که‌ جهان‌ نمیتواند او را قبول‌ کند زیرا که‌ او را نمیبیند و نمیشناسد و اما شما او را میشناسید، زیرا که‌ با شما میماند و در شما خواهد بود… تسلیدهنده‌ یعنی روح‌القدس‌ که‌ پدر او را به‌ اسم‌ من‌ میفرستد، او همه‌ چیز را به‌ شما تعلیم‌ خواهد داد و آنچه‌ به‌ شما گفتم‌، به‌ یاد شما خواهد آورد… من‌ به‌ شما راست‌ میگویم‌ که‌ رفتن‌ من‌ برای شما مفید است‌، زیرا اگر نروم‌، تسلی دهنده‌ نزد شما نخواهد آمد، اما اگر بروم‌، او را نزد شما میفرستم‌… چون‌ او یعنی روح‌ راستی آید، شما را به‌ جمیع‌ راستی هدایت‌ خواهد کرد.»(یو.حنا ۱۴:۱۶-۱۷ و ۲۶ و ۱۶:۷ و ۱۳(

عیسی میبایست‌ پس‌ از قربانی شدن‌ بر صلیب‌، به‌ آسمان‌ باز میگشت‌. رسالت‌ او همین‌ بود. او از آغوش‌ پدر به‌ این‌ جهان‌ آمده‌ بود تا برای گناهان‌ ما فدا و قربانی شود. او پس‌ از انجام‌ خدمت‌ خود، میبایست‌ باز جهان‌ را گذارده‌، نزد پدر بازگردد. اما روح‌القدس‌ کار او را ادامه‌ میداد. به‌ این‌ ترتیب‌، عیسی وعده‌ آمدن‌ روح‌القدس‌ را به‌ شاگردان‌ خود داد. روح‌القدس‌ بود که‌ میبایست‌ کار مسیح‌ را در این‌ جهان‌ ادامه‌ دهد.
روح‌القدس‌ دارای الوهیت‌ است‌
حال‌ این‌ سؤال‌ پیش‌ می‌آید که‌ این‌ شخصیت‌ یعنی روح‌القدس‌، کیست‌؟ او چه‌ رابطه‌ای با خدای پدر و با فرزند او دارد؟
در کتاب مقدس‌، هر جا که‌ سخن‌ از روح‌القدس‌ به‌ میان‌ آمده‌ است‌، صفاتی به‌ او اطلاق‌ شده‌ که‌ همان‌ صفاتی است‌ که‌ خدا از آنها برخوردار میباشد و به‌ این‌ ترتیب‌ او خدا معرفی شده‌ است‌. ذیلاً نمونه‌هایی از این‌ امر را به‌اختصار مورد اشاره‌ قرار میدهیم‌.
در عهدجدید آیات‌ بسیاری از عهدعتیق‌ نقل‌ قول‌ شده‌ است‌. گوینده‌ این‌ آیات‌ در عهدعتیق‌ خداست‌، در حالیکه‌ در عهدجدید گوینده‌ آنها روح‌القدس‌ معرفی شده‌ است‌. همین‌ امر نشان‌ میدهد که‌ عیسی مسیح‌ و رسولان‌ او، روح‌القدس‌ را خدا میدانستند.
هر کفری از انسان‌ بخشوده‌ میشود، جز کفر به‌ روح‌القدس‌ (ر.ش‌. متی ۱۲:۳۱). این‌ امر به‌ قداست‌ و مقام‌ متعالی روح‌القدس‌ اشاره‌ دارد، و نیز به‌ حساسیت‌ کار او در زندگی انسان‌.
روح‌القدس‌ آشکارا «خداوند» خوانده‌ شده‌ است‌ (ر.ش‌. اول‌ قرنتیان‌ 3:18).
نام‌ روح‌القدس‌ همردیف‌ و همطراز نام‌ پدر و نام‌ پسر قرار دارد. این‌ را در آیه‌ معروف‌ متی ۲۸:۱۹ مشاهده‌ میکنیم‌: «پس‌ رفته‌ همه‌ امت‌ها را شاگرد سازید و ایشان‌ را به‌ اسم‌ اب‌ و ابن‌ و روح‌القدس‌ تعمید دهید.» (نیز ر.ش‌. دوم‌ قرنتیان‌ 12:13).
روح‌القدس‌ بر همه‌ چیز واقف‌ است‌، حتی بر عمیق‌ترین‌ اسرار الهی (اول‌ قرنتیان‌ 2:10-11).

روح‌القدس‌ در مقام‌ خدا در همه‌ جا حضور دارد (مزمور ۱۳۹:۷).
روح‌القدس‌ کیست‌؟
روح‌القدس‌ مهم‌ترین‌ عامل‌ در حیات‌ و بقای هستی و زندگی بشر، خصوصاً زندگی روحانی انسان‌ میباشد. اما شاید شناخت‌ ما از او، در مقایسه‌ با اهمیت‌ او بسیار بسیار کم‌ باشد. از اینرو لازم‌ است‌ که‌ شناخت‌ صحیح‌ و کاملی درباره‌ این‌ روح‌ پاک‌ الهی بدست‌ آوریم‌ و از این‌ راه‌، اجازه‌ بدهیم‌ که‌ او وجود ما را دگرگون‌ کرده‌، اراده‌ خدا را بطور کامل‌ در زندگی ما تحقق‌ بخشد.
 روح‌القدس‌ فقط‌ یک‌ نیرو نیست
در مورد شخصیت‌ روح‌القدس‌ ممکن‌ است‌ عقاید اشتباه‌ و نادرستی وجود داشته‌ باشد. مثلاً بعضی گمان‌ میکنند که‌ روح‌القدس‌ فقط‌ نیرویی است‌ فاقد شخصیت‌ که‌ از جانب‌ خدا صادر میشود تا اراده‌ او را عملی سازد. عده‌ای نیز تصور میکنند که‌ روح‌القدس‌ فرشته‌ای است‌ مقرب‌، نظیر جبرائیل‌ یا میکائیل‌ یا یکی از آنها. اما با مطالعه‌ دقیق‌ کتاب مقدس‌ میبینیم‌ که‌ روح‌القدس‌ صرفاً نیرویی بیجان‌ و بیشخصیت‌ نیست‌.
روح‌القدس‌ شخص‌ است‌

  بر اساس‌ تعلیم‌ صریح‌ کتاب‌مقدس‌، روح‌القدس‌ از شخصیت‌ واقعی برخوردار است‌ یعنی دارای درک‌ و فکر و اراده‌ میباشد. او سخن‌ میگوید و ایمانداران‌ را تعلیم‌ میدهد. او هدایت‌ میکند و شهادت‌ میدهد. مسیح‌ گفت‌ که‌ روح‌القدس‌ او را جلال‌ میدهد. او باعث‌ میشود که‌ انسان‌ متوجه‌ گناهان‌ خود شود. این‌ ویژگیها را نمیتوان‌ به‌ یک‌ نیروی مجهول‌ و فاقد شخصیت‌ نسبت‌ داد، بلکه‌ فقط‌ متعلق‌ به‌ یک‌ شخص‌ هستند. ذیلاً به‌ ذکر چند مورد از کتابمقدس‌ اکتفا میکنیم‌ که‌ مشخص‌ میکند که‌ روح‌القدس‌ دارای شخصیت‌ میباشد. در بخشهای بعدی همین‌ مقاله‌، کلیه‌ مواردِ قید شده‌، حاکی از همین‌ امر خواهد بود.